Mesto Prešov nechce predávať nájomné byty ako mačku vo vreci

01.02.2005 Celý región

Deň otvorených dverí v rozostavaných 54 bytoch na uliciach Majakovského a Sabinovskej v Prešove pripravila 28. februára popoludní tunajšia samospráva. V zmys...
Deň otvorených dverí v rozostavaných 54 bytoch na uliciach Majakovského a Sabinovskej v Prešove pripravila 28. februára popoludní tunajšia samospráva. V zmysle hesla akcie Nepredávame mačku vo vreci predstavili záujemcom stav v bytoch a podmienky ich odkúpenia do osobného vlastníctva.

Takúto formu intenzívnej osvety využili desiatky ľudí poväčšine v mladšom veku.
Ešte pred jej odštartovaním primátor Prešova Milan Benč ozrejmil dôvody. V celej lokalite mesto vo vlastnom investorstve a s pomocou štátnej podpory rozostavalo 108 bytov. Z nich 54 ako nájomné postupne v týchto dňoch po verejnom žrebovaní preberajú nájomcovia. O druhej skupine 54 bytov v meste rozhodli, že ich predajú. \"Už máme problémy ich predať, zatiaľ máme veľmi málo záujemcov, \" konkretizoval Benč. Podľa neho ide o najlacnejšie novostavané byty v meste. Predávajú sa ako tzv. holobyty, čo je presne špecifikované v príslušných normách.
Cena takéhoto holobytu s priemernou obytnou plochou 48 metrov štvorcových činí 17 280 Sk za meter štvorcový vrátane pozemku. Mestom navrhovaná kúpa bytu sa má realizovať v dvoch etapách. V prvej - pri podpise zmluvy o budúcej zmluve - je úhrada prvej polovice ceny a druhú časť kupujúci zaplatí pri uzatvorení kúpnej zmluvy po kolaudácii.
Podľa tlačového tajomníka samosprávy Prešova Michala Kaliňáka mesto pripravuje aj interaktívnu prehliadku bytov na svojej webovej stránke na adrese www.presov.sk.
(jj)
 

Vyberte región